התמכרות לרשתות חברתיות
מאמר זה עוסק בתופעה שנקראת "התמכרות לרשתות חברתיות," שבה משתמשים ברשתות חברתיות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טוויטר ושאר פלטפורמות חברתיות משקיעים כמה שעות ביום בשוטטות ברשתות. התמכרות לרשתות חברתיות משפיעה באופן שלילי על החיים היומיומיים והבריאות הנפשית של האנשים וסביבתם.
סיבות והשלכות של התמכרות לרשתות חברתיות
1. התבודדות : שימוש ברשתות חברתיות נותן תחושה של מענה על הצורך לקשר ותחושת שייכות בכך השימוש ברשתות חברתיות עלול להתחרות במציאות החיים היומיומית.
2. פרטיות ובטיחות: שימוש ברשתות חברתיות עשויה לגרום לקושי בנוגע לפרטיות ובטיחות. אנשים שמשתמשים ברשתות חברתיות במידה מוגזמת עשויים לפרסם מידע פרטי\ סיסמאות\ תמונות אינטימיות באופן שאינו מאובטח, מה שעשוי לגרום לפגיעה בפרטיותם ובביטחונם.
3. חוסר ביטחון: רשתות חברתיות מאפשרות הצצה לעולם של אחרים, ואפשרות להשוואת עצמי לאחרים באופן נרחב. משתמשים עלולים להאמין למצג השווא ולהרגיש לחץ להיות כמו האחרים או להוכיח משהו בערימת הלייקים והשיתופים ברשת. חוויות אלו גורמות לרגשות של ערך עצמי נמוך ולדיכוי.
4. התמכרות פיזיולוגית: כמו במקרים של התמכרות לסמים\ התמכרות לאלכוהול\ התמכרות למסכים, ישנה התמכרות פיזיולוגית לרשתות חברתיות. בזמן השימוש ברשתות הגוף משחרר דופמין, הורמון שגורם לתחושות של אושר ןמניע את המשתמשים לחזור ולהשקיע ברשתות זמן רב יותר בכעין מעגל התמכרותי.
5. הפתרון: כדי להתמודד עם שימוש ברשתות חברתיות, חשוב ליצור תודעה לנפש ולהתייעץ עם אנשי מקצוע.
רשתות חברתיות- תקשורת
אנו חיים בדור בו הרשתות החברתיות הפכו לחלק מהתקשורת הבין אישית. בעבר התקשורת הבין אישית כללה שימוש במכתבים, שיח וכדומה- כיום נראה שללא רשת חברתית לא ניתן לקיים קשרים. חיים בדור זה הם חיים מתעתעים. מצד אחד כולנו רואים איך הרשתות החברתיות מרחיקות אותנו אט אט מהקשרים ומהמציאות היומיומית, ומאידך- איך ניתן ליצור קשרים מלבד דרך הרשתות.
בעזרת טיפול ששם דגש על יצירת קשר ונותן מענה לצורך בשייכות נראה שאט אט אנשים שמצאו מקלט ברשתות החברתיות, יוצאים מחוץ לחומת ההגנה שבנו. מכון הרמוניה מכיל בתוכו צוות רב מקצועי שרואה בהתמכרות הגנה- בעזרת הקשר- המקום הבטוח אנו רואים שאנשים מצליחים לוותר על התמכרותם ומחשפים דרך חיים חדשה.