contact-us

לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

    התמכרות לאופיאטים

    התמכרות לאופיאטים

    גמילה ממשככי כאבים אופיאטים – כל המידע  על השלבים

    שימוש במשככי כאבים אופיאטים מהסוגים הבאים: אוקסיקונטין (OxyContin) פרקוסט  Percocet)פנטניל (Fentanyl) מורפין (Morphin)הרואין (Heroin)וטרמדול (Tramadol)  גורמים לחוויות פיזיות ורגשיות עוצמתיות, לרגעים של אושר טהור ולתחושת ״היי״ חזקה אשר גורמת רצון עז לחוות אותה שוב ושוב… בצורה זו מתפתח מעגל ההתמכרות.

    גמילה ממשככי כאבים אופיאטים,  ובכלל זה הרואין, קשה ביותר וטומנת בחובה אתגרים לא פשוטים. הגמילה כוללת שלושה שלבים חשובים הכרוכים זה בזה – גמילה פיזית, התאוששות ושלב השיקום.
    לפניכם הסבר מקוצר הכולל את כל הדברים שחשוב לדעת בדרך לגמילה מוצלחת מאופיאטים.

    שלב הגמילה הפיזית

    גמילה פיזית מהסם וההתנקות שלו מהגוף הינו השלב הקשה ביותר בתהליך הגמילה אך גם החשוב ביותר. בשלב הראשון, על האדם המכור לעבור גמילה פיזית מהסם ולנקות אותו מהגוף לחלוטין. שלב זה נמשך החל ממספר ימים ועד כחודש כאשר כל מטופל עובר אותו במקום בו הוא מרגיש בנוח. בתקופה זו, יופיעו תסמיני גמילה פיזיים רבים כגון: הזעה מרובה, תחושת קור, רעידות, כאבים פיזיים, פיהוקים, שלשולים, בחילות, לחצים, הרחבת אישונים וכמיהה גדולה לסם.

    שלב ההתאוששות 

    בשלב זה האדם מתחיל להתנסות באורח חיים נקי מסמים. הוא כרוך בהרבה התמודדויות לא פשוטות עם רגשות קשים אשר הודחקו בזמן ההתמכרות. בשלב זה מופיעים סימני גמילה נפשיים אשר גורמים לסבל רב אצל המכור, לדוגמא:חרדות, פחדים, דיכאון, תחושת ריקנות וחוסר שקט. 

    הטיפול בשלב זה כולל שיחות ותמיכה נפשית אשר יסייעו למטופל להתגבר על הרגשות השליליים ועל הבלבול שיציף אותו ויסייעו לו להסתגל ולהתרגל מחדש לחיים מספקים ונורמטיביים ללא סמים.

    שלב השיקום

    המעבר לשלב השיקום הכרחי במטרה ליציאה לשלב עצמאי. כמו שלאחר רעידת אדמה, לא די בפינוי ההריסות, אלא יש צורך בבניה מחודשת, כך גם בטיפול בהתמכרויות.  

    במכון הרמוניה אנחנו רואים את השימוש בחומרים ככלי לריפוי עצמי שלרגעים מסוימים נתן הפוגה מהקושי אך במקביל החריף את הבעיה והעצים אותה. באמצעות תהליך שמתחיל בהימנעות מחומרים והתנהגויות מזיקות, אנו חושפים את הבעיה הראשונית, את תהומות הלב שלא קיבלו מענה, ומתמקדים בהם. בהדרגה התשוקה לחומרים או התנהגויות הופכת שולית, ואת מקומה תופסת מוטיבציה לחיים אחרים, מלאי יצירה, מימוש ומשמעות.

    גמילה מאופיאטים – תכנית טיפול מותאמת אישית 

    דרכי הטיפול שאנו מציעים בהתמקדות בגמילה מאופיאטים מורכבות ממגוון מענים ומותאמת לכל מטופל בהתאם למצב תפקודו וחומרת מצבו:

    • גמילה ביתית
    • טיפול במרכז יום
    • טיפול פרטני
    • טיפול זוגי
    • טיפול משפחתי

    אנו ממליצים לאחר שלב הגמילה הפיזית על תהליך טיפול פרטני\קבוצתי ו\או מרכז יום בהתאם לצרכי המטופל ותפקודו. הצלחת הגמילה תלויה באופן בו נעניק טיפול מותאם לצרכי המטופל ולמצבו הנפשי 

    עוד על התמכרות וגמילה ממשככי כאבים

    חשוב מאד שהמכור יעבור את תהליך הגמילה במקום בו הוא מרגיש בנוח ומוגן שכן מצב זה מאפשר לפתח מנגנוני התמודדות חזקים ויציבים יותר אל מול ההתמכרות. כיום, ישנן שיטות רבות לגמילה מאופיאטים, כאשר המטרה המרכזית היא להקל על המכור את שלב הגמילה הראשון והקשה ביותר – הגמילה הפיזית. חלק מהשיטות כוללות שימוש בתחליפי סם כגון סבטוקס, בעיקר כאשר מדובר במכור אשר עבר מספר תהליכי גמילה לא מוצלחים.

    גמילה היא מטרה חשובה ביותר, אך חשוב להבין כי שלב הגמילה הפיזית מהווה רק חלק מתהליך ההחלמה. לכן, אין לזנוח את המכור לבדו לאחר שהתנקה מהסם וחשוב עוד יותר לעזור לו להתמודד עם הכאב הנפשי שהוא חווה.

    מכון הרמוניה מספק את היתרונות של מכון גמילה יחד עם סביבה ביתית נעימה ואינטימית, שיחות אישיות והמון אהבה. מנהלי ומדריכי המכון עטורי ניסיון והצלחות ב"פיצוח" מערכות ההגנה של המכורים וזאת באמצעות קשב רב והכלה. מכון הרמוניה משלב שיטות טיפול מגוונות בגמילה מאופיאטים ומציע צוות רפואי של מומחים מובילים בתחומם.

    עוד על הרואין

    הרואין הינו סם ממכר ממשפחת האופיאטים בעל פוטנציאל התמכרות גדול והרסני ביותר. מאחר וההתמכרות לסם היא טוטאלית, תהליך הגמילה ממנו כרוך בקשיים ובמאמצים רבים של המכור. במקרים רבים לא ניתן להיגמל מהסם באופן עצמאי אלא רק באמצעות טיפול ועזרה רפואית.

    את השימוש בהרואין לא ניתן להסתיר לאורך זמן מאחר שהשפעתו על המכור היא משמעותית ביותר – היא משנה לחלוטין את זהותו ומלווה בכאבים ובמצבים פיזיים ירודים. באופן טבעי, ככל שתהליך הגמילה מתבצע בשלבים מוקדמים יותר של ההתמכרות, הסיכויים להצלחת הגמילה עולים באופן משמעותי, ולכן חשוב מאד להכיר ולזהות בזמן את סימני ההתמכרות על מנת להעניק עזרה וסיוע כבר בשלבים הראשונים.

     

    לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

    לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

      לשירותים נוספים

      גמילה ממשככי כאבים

      לא פעם, דווקא כאשר צוללים אל עין הסערה, זה נדמה כאילו אין שום דרך אחרת. לפעמים זה נראה, כאילו אין מוצא. אבל האמת יכולה להיות אחרת. גמילה ממשככי כאבים זה לא קל, אבל זה אפשרי. עם ליווי של אנשי מקצוע במכון 'הרמוניה' אנחנו נותנים למטופלים, כלים למיצוי התהליך. בדרך לחיים טובים יותר ומאושרים באמת. אם אתם רוצים לשמוע עוד ואם אתם מאמינים שאפשר אחרת, המשיכו לקרוא.

      גמילה מאופיאטים

      מכורים לתרופות? אתם יכולים להיגמל

      בלי ששמתם לב איך זה קרה, אתם מוצאים את עצמכם מחפשים בכל פעם מחדש מרשם לתרופה שגורמת לתחושת הנאה? למשככי כאבים מסוגים שונים? אם כך, כדאי שתדעו שאתם לא לבד. יחד עם זאת, ולמרות שזה מנחם לדעת שאתם לא לבד, זה לא מספיק. בסופו של דבר, סביר להניח שגם אתם, כמו מכורים רבים אחרים, הייתם רוצים להחזיר את השליטה על החיים שלכם לידיים שלכם. זה נשמע לכם מוכר? רוצים לעבור כמה שיותר מהר תהליך של גמילה מאופיאטים? אתם צודקים. לדחות את תחילת התהליך הזה זה רק לדחות את הקץ. לא קל להיגמל, ולא משנה למה אתם מכורים. מצד שני, כאשר תצליחו לעשות זאת אתם תראו שהחיים שלכם יקבלו טעם אחר לגמרי, ואין ספק שמגיע לכם להחזיר לעצמכם את השליטה.

      כך בוחרים מכון גמילה בעידן המודרני

      גמילה מאופיאטים זה מסוג אותם הדברים שצריך לעשות במקום מקצועי. מקום שלא תמצאו בו צוות מקצועי מספיק רציני ומנוסה זה לא מרכז גמילה שבו באמת תוכלו לקבל עזרה. לכן חשוב מאוד לבדוק אל מי אתם מתכוונים לפנות. בכל מקרה העבודה הקשה של הגמילה תהיה שלכם, אך יש הבדל אם תעשו זאת בעזרת אנשי מקצוע מומחים או לא. לכן חשוב מאוד לבדוק כמה שיותר פרטים אודות מוסד הגמילה שבו אתם בוחרים. למשל, ממתי הוא קיים? ומה חושבים על אותו מוסד גמילה אנשים שכבר פנו לאותו מקום ונגמלו בו מחומרים שונים? אם תבדקו את הדברים לעומק תגלו את האמת: מכון הרמוניה זו הכתובת הנכונה. במוסד הגמילה זה תקבלו את כל הליווי שאתם צריכים כדי לצאת לדרך חדשה בחיים, אז למה שלא תפנו לשם עוד היום?

      להתגבר על אחיזת התמכרות פנטניל: טיפול יעיל ונתיב להחלמה

      פנטניל, אופיואיד סינתטי שהוא חזק משמעותית מהרואין או מורפין, הפך לכוח הרסני במשבר האופיואידים העולמי. אופיו הממכר מאוד ועוצמתו הופכים אותו לחומר מסוכן, מה שמוביל לעלייה במינון יתר ובמקרי מוות הקשורים לפנטניל. עם זאת, בתוך המשבר הזה, יש תקווה. עם גישות הטיפול והתמיכה הנכונות, אנשים הנאבקים עם התמכרות לפנטניל יכולים למצוא נתיב להחלמה. במאמר זה, נחקור את החשיבות של טיפול בהתמכרות לפנטניל, אפשרויות הטיפול הזמינות, ואת המסע לקראת התגברות על התמכרות אימתנית זו.

      הבנת התמכרות לפנטניל:

      התמכרות לפנטניל היא מצב מורכב ומאתגר להתגבר עליו בשל עוצמת הסם ותחילת התלות המהירה. משתמשים עשויים להיחשף בתחילה לפנטניל ללא ידיעתם, מכיוון שהוא מעורבב לעתים קרובות עם חומרים אחרים, כגון הרואין או גלולות מרשם מזויפות. ברגע שההתמכרות משתלטת, אנשים מתמודדים עם תשוקה פיזית ופסיכולוגית חמורה, מה שמקשה מאוד להשתחרר מאחיזתה ללא עזרה מקצועית

      גישות טיפול יעילות בהתמכרות לפנטניל:

      1. ניקוי רעלים בסיוע רפואי:

      הצעד הראשון בטיפול בהתמכרות לפנטניל הוא לעתים קרובות ניקוי רעלים בסיוע רפואי. תחת פיקוחם של אנשי מקצוע בתחום הבריאות, אנשים נגמלים בהדרגה פנטניל תוך ניהול תסמיני גמילה. תרופות כגון buprenorphine או מתדון ניתן להשתמש כדי להקל על התשוקה להקל על תהליך דטוקסיפיקציה, הפחתת הסיכון להישנות.

      2. טיפולים התנהגותיים:

      טיפולים התנהגותיים ממלאים תפקיד מכריע בטיפול בהתמכרות לפנטניל, ומסייעים לאנשים לטפל בסיבות הבסיסיות להתמכרות שלהם ולפתח מנגנוני התמודדות בריאים יותר. טיפול קוגניטיבי-התנהגותי (CBT), ניהול מגירה וראיונות מוטיבציה הן גישות נפוצות. טיפולים אלה נועדו לזהות ולשנות מחשבות והתנהגויות הרסניות, לחזק שינויים חיוביים ולספק אסטרטגיות למניעת הישנות.

      3. טיפול קבוצתי תומך:

      השתתפות בקבוצות תמיכה כגון מכורים אנונימיים (NA) או SMART Recovery יכולה להועיל מאוד לאנשים המחלימים מהתמכרות לפנטניל. מסגרות קבוצתיות אלה מספקות סביבה בטוחה ותומכת שבה אנשים יכולים לחלוק את חוויותיהם, לקבל הדרכה ולקבל השראה מאחרים שהתגברו על אתגרים דומים. תמיכת עמיתים מטפחת תחושת שייכות והבנה, מפחיתה את תחושת הבידוד ומקדמת החלמה מתמשכת.

      4. טיפול באבחנה כפולה:

      לאנשים רבים המתמודדים עם התמכרות לפנטניל יש גם מצבים נפשיים בסיסיים, כגון חרדה, דיכאון או הפרעת דחק פוסט-טראומטית (PTSD). טיפול באבחנה כפולה מטפל בו זמנית הן בהתמכרות והן בהפרעות נפשיות המתרחשות במקביל, מכיוון שבעיות נפשיות שאינן מטופלות עלולות לעכב את התקדמות ההחלמה. גישות טיפול משולבות משלבות טיפול וניהול תרופתי כדי לספק טיפול מקיף לאנשים עם אבחנות כפולות.

      המסע להחלמה:

      החלמה מהתמכרות לפנטניל היא מסע לכל החיים הדורש מחויבות, תמיכה וטיפול מתמשך. הנה כמה גורמים מרכזיים במסע להחלמה מתמשכת:

      1. טיפול מקיף לאחר הטיפול: המעבר מתוכנית טיפול לחיי היומיום יכול להיות מאתגר. גישה לשירותי טיפול מקיפים חיונית לשמירה על פיכחון. זה עשוי לכלול טיפול חוץ, ייעוץ מתמשך, השתתפות בקבוצות תמיכה, ובדיקות קבועות עם אנשי מקצוע בתחום הבריאות.
      2. גישות הוליסטיות: החלמה מהתמכרות לפנטניל כוללת יותר מאשר רק טיפול בהיבטים הפיזיים של התמכרות. גישות הוליסטיות מקיפות ממדים שונים של רווחה, כולל בריאות פיזית, נפשית, רגשית ורוחנית. עיסוק בפעילויות כגון פעילות גופנית, תרגולי מיינדפולנס, טיפול באמנות וטכניקות להפחתת מתח יכול לתמוך בהתאוששות הכללית.
      3. בניית רשת תמיכה: הקמת רשת תמיכה חזקה חיונית במהלך ההתאוששות. הקפת עצמך באנשים מבינים ותומכים, כולל משפחה, חברים, נותני חסות ועמיתים בהחלמה, יכולה לספק את העידוד והאחריות הדרושים כדי להישאר בדרך לפיכחון.

      שאלות ותשובות

      מכון 'הרמוניה' הוא בית למכורים מכל רחבי החברה הישראלית. במהלך הטיפול, אנחנו מתאימים כלים מיוחדים, לכל מתמודד, בשביל למצוא את הדרך להבטיח גמילה היום וכמובן, התמדה בתהליך הגמילה, גם בהמשך. חשוב לנו להגיד, אנחנו לא מדברים על תהליך פשוט. אבל, בזכות הרבה ידע, ניסיון ובעיקר, משום שאנחנו מקיימים בית בו פועלים מטפלים חרוצים ומנוסים, תהיה לכם כתובת לכל אורך הדרך.

      בשביל להתחיל ללכת צריך לעשות רק צעד אחד. תהליך גמילה הוא תהליך של התפקחות, בכל יום. אפשר לחיות חיים טובים יותר, אנחנו מאמינים בכם.

      גמילה ממשככי כאבים היא לא משהו שמתחיל ביום בהיר אחד, ללא כל הכנה מוקדמת. הסיבות להתמכרות יכולות להיות מגוונות. קשיים ריגשיים, תקופת החלמה ארוכה ממחלה לא פשוטה, גישה לחומרים המזיקים ועוד. השלב בו אנחנו נשים את הגבול בין צריכה לגיטימית של משככי כאבים ובין פיתוח תלות בחומר, הוא הרגע בו נראה כי המטופל לא יכול אחרת. משככי כאבים, גם אם הם ניתנים במרשם רופא, מיועדים כדי לתת מענה נקודתי לבעיה קיימת. אבל, לא מדובר על חומרים שיכולים לפתור כל בעיה באשר היא. תופעות כמו הסתרה, קושי בניסיון להתמודד עם החיים בלי החומר ועוד, יכולים להעיד על התמכרות וכאן, יהיה הרגע בו נציע לכם לפנות לקבלת עזרה.

      לא תמיד המכור עצמו יפנה לקבלת טיפול. במקרים רבים דווקא מי שלוקחים את המושכות ואת המסע על הכתפיים שלהם הם בני המשפחה והחברים של המטופל. אנחנו פה, פשוט, כדי להגיד לכם לא לחשוש. גמילה ממשככי כאבים היא תהליך חשוב ומשמעותי. אנחנו, כולנו, הגענו לעולם הזה במטרה לחיות חיים מאושרים ומספקים. אם אדם קרוב לא יכול לשאת את הקשיים בלי שימוש בחומרים ממכרים, אם אתם מבחינים בתסמינים לא מוכרים, חשוב לפנות לקבלת ייעוץ, מוקדם ככל הניתן.

      במקרה שלכם מדובר על גמילה מאופיאטים? או על גמילה מחומרים אחרים? יש כמה דברים שמשותפים לכל סוגי ההתמכרויות. למשל, העובדה שלא מדובר רק על עניין פיזי. בניגוד למה שהרבה אנשים חושבים, עם הצד הפיזי יותר פשוט להתמודד לעומת ההתמודדות הצפויה עם החלק הנפשי של ההתמכרות. לכן, אם המטרה היא להצליח להיגמל, רצוי מאוד שתעשו זאת בצורה מסודרת ועם תוכנית ברורה. רוב המכורים לא קמים ככה סתם בבוקר ומחליטים שהם לא יעשו יותר שימוש בחומר שאליו הם מכורים. אפילו אם זה כן קורה, לרוב הם לא יחזיקו מעמד. לעומת זאת, אם פונים אל מרכז גמילה מקצועי, הדברים נראים אחרת. יש תוכנית, יש אנשי מקצוע ויש דרך ברורה שבה צריך לפסוע כדי להיגמל.