contact-us

לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

    גמילה מבנזודיאזפינים

    גמילה מבנזודיאזפינים

    התמכרות לבנזודיאזפינים

    רקע

    הבנזודיאזפינים הינם חומרים פיסוכאקטיבים בעלי השפעה מרגיעה, היפנוטית, נוגדת חרדה, פוביות, הפרעה טורדנית-כפייתית, ומרפת שרירים. תרופות ממשפחת הבנזודיאזפינים במהותם נועדו לטיפול קצר טווח בחרדה, פאניקה ונדודי שינה. שימוש מעבר למספר שבועות, עלול לגרום לתופעות לוואי קשות בהם התפתחות של התמכרות.

    התמכרות לכדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים

    משפחת הבנזודיאזפינים כוללת מספר כדורים, הנפוצים שבהם הינם: קלונקס, אסיוול, קסנס, ואבן ולוריון. ייחודיות תרופות אלו, והסכנה בהם, טמונה בהשפעה המיידית שיש להם, בשונה מתרופות אחרות. התרופה עצמה מעניקה שלווה ורוגע, הקלה מחרדה, מחשבות אובססיביות ותחושת שליטה.

    הנגישות לתרופה אינה מסובכת. בסמכותו של רופא משפחה לרשום מרשם לתרופת הללו, ובישראל כמו בשאר העולם, עדיין לא ננקטים די אמצעי זהירות להגנה על אנשים בעלי סיכון להתמכרות. במקרים לא מעטים, מאחורי התמכרות לכדורי הרגעה, ניתן למצוא רשלנות פושעת, וחוסר זהירות של אנשי מקצוע שבחרו בדרך הקלה לטיפול בחרדות, דיכאון, והפרעה טורדנית-כפייתית.

    מלכודת הדבש בכדורים ממשפחת הבנזודיאזפינים טמונה בעובדה כי תופעת הלוואי שלהם, בסיום ההשפעה, היא חרדה. כלומר, הסיבה לנטילת הכדור מלכתחילה היא חרדה, אך תופעת הלוואי בסיום השימוש היא חרדה מוגברת המאלצת ליטול כדור נוסף. כך אנשים מוצאים את עצמם במעגל סגור, שלאט לאט, עם התפתחות של הסתגלות להשפעת הכדור, הולך ומצטמצם עד כדי שהדבר היחידי שחשוב הוא השגת ונטילת הכדור הבא.

    אם כן, מטופלים מוצאים פתרון למצוקות שונות עד לנקודה בה התפקוד מדרדר עוד ועוד, ללא שימוש בכדור, ואז גם עם שימוש. הבעייתיות בהתמכרות לכדורים הללו, ובמיוחד לקלונקס ולקסנקס, היא ברוב הפעמים חוסר המודעות או הדחקה של המצב. הכחשה למצב היא פשוטה, הרי זוהי תרופת מרשם, "מחוללת פלאים", בעולם שנחווה כסיר לחץ.

    שאלון – בחן את עצמך

    • האם את\ה נוטל כדורי הרגעה מסוג בנזודיאזפינים באופן יומיומי (למעלה משבועיים ימים)?
    • האם בשביל לתפקד יש צורך לך ליטול כדור?
    • האם פניית בבקשה לקבלת מרשם ונאלצת לשקר לגבי הסיבה?
    • האם העלית את מינון התרופות בשל פיתוח סיבולת?
    • האם ניסת לחדול מהשימוש והרגשת תופעות גמילה (חרדה, פאניקה, בכי, כאבים פיזיים וכדומה).

    טיפול בהתמכרות לבנזודיאזפינים

    הטיפול בהתמכרות לתרופות הרגעה, דומה לשאר ההתמכרויות אך מורכבת בשל תסמיני הגמילה המוגברים. במכון הרמוניה אנו מציעים מגוון טיפולים:

    • מרכז יום.
    • ליווי בגמילה.
    • טיפוליים פרטניים.
    • טיפולים זוגיים\משפחתים.
    • קבוצות טיפוליות.

    חשוב לזכור כי מתחת להתמכרות, טמונה חרדה גדולה. לפיכך, חשוב לא לכפות את ההימנעות משימוש בטרם מספקים למכור החזקה שתהווה תחליף לכודרים, מכיוון שהתנהגות כזו רק מחמירה את הבעיה ועלולה לייאש את האדם. ההתמכרות היא רק סימפטום, שמתחתיה יושבת מצוקה ריגשית שצריכה לקבל מענה. חשוב לערוך את הטיפול עם אחריות ובקרה.

    ​בסופו של דבר, התמכרות לכדור יכולה להיות פשוטה יותר ככל שיש מודעות לבעיה. אם אתה או אחד מיקיריך סובלים מבעיית התמכרות, דעו כי יש מענה. צרו קשר לקבלת עזרה.

    גמילה מכל חומר שאליו אתם מכורים – איך עושים את זה?

    יש אנשים בעלי אופי מתמכר יותר מאחרים. לכן אנחנו רואים שיש אנשים בחברה שמכורים לסמים, למשככי כאבים, לאלכוהול או לכל מיני חומרים אחרים. עם זאת, האם באמת האדם המכור חייב להיות את כל חייו כאשר הוא תלוי בחומר מסוים? האמת היא, שלא. לכן, אם גם אתם יודעים עמוק בפנים שאיבדתם שליטה לגמרי ושאתם מכורים, הגיע הזמן שתשימו סוף לעניין הזה. אתם צריכים לעבור גמילה מבנזודיאזפינים? אחד הטיפים הכי חשובים שתוכלו לקבל בנושא, הוא לא לדחות את הדברים למחר. להיגמל זה אף פעם לא נעים, לא קל ולא נוח. מצד שני, אם תעשו זאת עוד היום, בהחלט יהיה לכם סיכוי לקחת בחזרה את השליטה לידיים שלכם.

    להיגמל לבד או בעזרת אנשי מקצוע שמומחים בנושא?

    גמילה מבנזודיאזפינים, כמו גמילה מחומרים אחרים, זה לא משהו קל. אם זה היה קל, כנראה שכבר הייתם עושים את זה לבד. בין אם ניסיתם להיגמל לבד ובין אם לא, חשוב שתבינו: דרושה לכם תחושה של הצלחה. אתם הרי לא רוצים לנסות להיגמל, לראות שזה לא מצליח ואז רק להעמיק עוד יותר את התלות שלכם בחומר. ההפך הוא הנכון. לכן נשאלת השאלה: מה צריך לעשות כדי להגדיל את הסיכוי שלכם להצליח להיגמל? הדרך הנכונה היא להקיף את עצמכם באנשי מקצוע מומחים. מי שמבין בתחום הזה, למד אותו וגם עזרה ללא מעט אנשים אחרים להיגמל, יוכל לעזור לכם. אנשי מקצוע כאלה מחכים לכם במכוני גמילה, וכדאי שתפנו אל מכון כזה עוד היום. לכן, אם חשבתם עד לא מזמן שמכון גמילה יתאים לכם רק אם אתם צריכים להיגמל מסמים או מאלכוהול, דעו שזה לא מדויק. בפועל במכוני הגמילה מסייעים לאנשים שמוכרים לשלל התנהגויות וחומרים שונים, כך שאין ספק שגם לכם ניתן יהיה לסייע במקום כזה.

    החשיבות של בחירת מרכז גמילה מוביל

    עשיתם חיפוש וראיתם שיש לא מעט מקומות שבהם תוכלו לעבור תהליך של גמילה מבנזודיאזפינים? אם כך, ברור מדוע אתם מתלבטים לאן כדאי לכם לפנות. חשוב לברר איפה עובדים אנשי המקצוע הכי טובים שיש. בנוסף, חשוב להבין על איזה מכון גמילה אתם יכולים לקרוא את חוות הדעת הכי טובות שיש. מכון הרמוניה יכול להיות הבית שלכם לזמן הקרוב והמקום שבו תיפרדו, אחת ולתמיד, מהחומר שאליו אתם מכורים. יש כאן צוות מאוד מנוסה שיוכל להקיף אתכם בחום, באהבה ומקצועיות חסרת פשרות, כך שלא כדאי לדחות את התחלת הגמילה שלכם למחר.

    לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

    לקבלת ייעוץ עם הצוות המקצועי

      לשירותים נוספים

      בסיכום, התמכרות לבנזודיאזפינים היא בעיה רפואית רצינית, ושימוש ממושך וחריג בתרופות אלה יכול לגרום להשפעות שליליות רבות. יש להקפיד על שימוש בבנזודיאזפינים על פי ההנחיות הרפואיות ולפנות למקצוענים בריאותיים לטיפול ולתמיכ

      גמילה מבנזודיאזפינים

      הבנזודיאזפינים הם משפחת תרופות שמשמשות לטיפול בכמה בעיות רפואיות, כולל חרדה, פחד, פרעות נוירולוגיות וטראומה נפשית. למרות היעילות של התרופות הללו, ישנם סיכונים והשלכות חשובות בקשר להתמכרות לבנזודיאזפינים, שימוש ממושך והפסקתם. מאמר זה יעסוק בסיכוני התמכרות, השפעות השימוש הממושך ואפשרויות הטיפול.

      הבנזודיאזפינים, כמו כל תרופה שפועלת על מערכת העצבים המרכזית, יכולים ליצור תלות פיזיולוגית ונפשית. בזמן שימוש תקופתי או במינון מתוך המרשם הרפואי, הסיכון להתמכרות נמוך. אך כאשר השימוש הוא ממושך וחריג מההנחיות הרפואיות, יתכנו התמכרויות פיזיולוגית ונפשית. התמכרות נפשית מתבטאת בקשיים פסיכולוגיים כמו חרדה מוגברת, דיכאון, קשיי ישון ועוד.

      שימוש ארוך טווח בבנזודיאזפינים יכול להוביל לאפקטים לוואי והשפעות שליליות. אלה כוללים:

      עמימות נפשית: שימוש ממושך יכול לגרום להפחתת היכולת הקוגניטיבית ולחריגה מההתנהגות הרגילה.
      תלות פיזיולוגית: תמיכות פיזיולוגיות, כמו חרדה והשפעה על המערכת העצבית, עשויות להתפתח בעקבות שימוש ממושך.
      פרקסיה רפואית: השימוש הממושך יכול להוביל לפרקסיה רפואית עם סיכון רב יותר לתאונות, נפילות וכאבי ראש.
      סיכוני איומים על הבריאות: שימוש יתר בבנזודיאזפינים יכול לגרום לבעיות פיזיולוגיות כמו כאבי ראש, בעיות בעיניים, כאבי בטן ועוד.
      טיפול:
      טיפול בהתמכרות לבנזודיאזפינים כולל מגוון של גישות, כמו פסיכותרפיה, טיפול רפואי, תמיכה פיסית ונפשית, ותוכניות החלפת תרופות. גישות אלו יכולות לעזור לטפל בתלות הפיזית והפסיכולוגית ולסייע בניהול הסיכונים הכלולים בהפסקת התרופות.